Hoe BMW dankzij SBJ tijd, geld en drukkosten bespaart

BMW Shop | Printing On Demand

Automation | Design & Technology | Fulfilment

BMW is met ruim 50 dealers in Nederland een enorme speler in de automotive-branche. Er gaat dan ook een gigantisch logistiek proces schuil achter het bevoorraden van alle dealers met de juiste promotiematerialen, folders en brochures én in de juiste hoeveelheden. Voorheen werd er vooral gedrukt in grote partijen, maar de in de toekomst wil BMW zich vooral richten op efficiëntie, duurzaamheid en ‘op maat’ oplossingen door middel van Printing On Demand. De uitdaging hierbij was het verenigen van het nieuwe distributieproces en het bestaande werkproces van medewerkers. SPACE32 bood uitkomst.

Een geautomatiseerd systeem om printwerk te monitoren

Alleen reclamemateriaal drukken wanneer er behoefte aan is: het klinkt logisch, maar in de praktijk is het een lastige kluif. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om alle aanvragen continu en gestructureerd in kaart te hebben. Vandaar dat BMW SPACE32 heeft benaderd voor een custom oplossing. In de kern is het idee heel simpel: door aanvragen vanuit de verkoopafdelingen van BMW automatisch te koppelen aan het Warehouse Management System (WMS) van SBJ kan er in kleinere oplages worden gedrukt en sneller worden geleverd. Medewerkers kunnen zo zelf precies de materialen bestellen die ze nodig hebben en alleen dat wordt gedrukt en uitgeleverd.

Een nieuw portaal, dezelfde vertrouwde ‘look-and-feel’

Appart ontwikkelde een intern bestelportaal, waarop alle mogelijke promotiematerialen beschikbaar worden gesteld aan de aangesloten filialen, zoals in een ‘echte’ webshop. Met de komst van dit portaal verandert echter ook een aanzienlijk deel van het bestaande werkproces. Daarom is het belangrijk dat de medewerker zich meteen vertrouwd voelt in de online omgeving en deze dus aansluit bij de bestaande corporate en visual identity van BMW. We besteedden in dit geval extra aandacht aan hun gebruikerservaringen; het zijn immers de medewerkers die van het systeem moeten profiteren.

De totaaloplossing: Een on demand en duurzaam drukproces

SBJ heeft in samenwerking met Appart de totale fulfilment rondom de klantvraag georganiseerd: vanaf het moment dat de order geplaatst is, handelt SBJ alle verdere stappen van het leveringsproces af. Van het drukwerk tot aan het verzenden ervan: BMW hoeft er niet meer naar om te kijken. Het resultaat is een duurzaam en innovatief drukproces en een efficiënte workflow. Met slechts één druk op de knop worden de juiste resources en gemaakt en verzonden. Custom drukwerk, zowel in oplage als in ontwerp: dat is de ultieme vrijheid die SPACE32 biedt.