Refund-Repair-Return

Vrijbijvend
advies

Optimaliseer het retourproces voor klanttevredenheid en herhaalaankopen

Als ondernemer met ambitie in sales en marketing begrijp je dat het retourproces een integraal onderdeel is van het fulfilment. Bij SBJ hebben we dit echter als een aparte dienst benoemd, omdat wij geloven in het starten waar anderen eindigen. Op deze pagina duiken we dieper in op de cruciale rol van een doeltreffende retourverwerking en hoe dit de klanttevredenheid en herhaalaankopen aanzienlijk kan verhogen.

De basis: degelijke retourverwerking

Een degelijke retourverwerking vormt de basis voor klanttevredenheid. Snelheid en duidelijke afspraken zijn hierbij essentieel. Bij SBJ hechten we groot belang aan het volledig faciliteren van dit traject. We gaan verder dan alleen het in ontvangst nemen van geretourneerde goederen en het terugstorten van het aankoopbedrag of het opnieuw versturen van een product.

Volledige controle en analyse

Elke retourzending ondergaat bij ons een grondige controle, analyse en indien nodig zelfs een test op fouten. Hierbij kijken we naar verschillende aspecten, zoals spijtaankopen, schademeldingen, dead on arrival retouren en andere defecten aan producten

retourafhandeling

Fulfilment cases

Laat je inspireren door de praktijk en ontdek hoe succesvolle organisaties met ambitie meer resultaat boeken door de fulfilment geheel of gedeeltelijk aan SBJ uit te besteden.