Promotional concepting voor Vobra: van idee tot product

Vobra | Promotional concept

Marketingconcept | ontwikkeling | productie | levering

Vobra Special Petfoods is een Nederlands familiebedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van honden- en kattenvoeding. Hun eigen merk CaroCroc staat voor brokken van goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. De productie vindt plaats in hun eigen Nederlandse fabriek in Veghel waar ook een onderzoeksafdeling is gevestigd. Hierdoor heeft Vobra zicht op de kwaliteit van haar producten en zo produceren zij dagelijks ‘de Hollandse bodem voor hond en kat’. Vobra vroeg SBJ om mee te denken in de ontwikkeling van een nieuwe Giveaway voor het merk CaroCroc. Het resultaat is een leuk oer-Hollands voerbakje dat voor de baasjes een echte must-have is geworden.

Concept, design en productie onder één dak

Vobra was op zoek naar één partij die design, productontwikkeling en productie van een giveaway kon verzorgen. Met al deze kwaliteiten aan boord, plus de nodige kennis op het logistieke vlak, vond Vobra haar partner in SBJ. Door korte communicatielijnen met één vaste gesprekspartner en een hoge mate van efficiëntie kon SBJ tevens snel handelen. Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van promotionele items en merchandise kan SBJ in korte tijd een complete actie op touw zetten.

SBJ denkt aan de details

Tijdens het brainstorm traject viel de keuze voor de giveaway al snel op een vrolijke voerbak. Vobra leverde het artwork aan, waarna SBJ het ontwerp drukklaar heeft gemaakt, geheel in oer-Hollandse stijl. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de beschikbare productiematerialen en hebben we rekening gehouden met de aanvullende wensen van de klant. Zo was het belangrijk dat de voerbak in twee verschillende formaten werd geleverd, een voor de hond en een voor de kat. Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met het transport. ‘Luchttransport’ kost geld, vandaar dat de vorm zo is gekozen dat de bakjes compact gestapeld kunnen worden.

Verder kijken dan het product alleen

Nadat de productiefase is afgerond, neemt SBJ ook alle andere processen voor haar rekening, van opslag tot aan distributie naar de eindgebruiker. We zijn trots op de producten die we maken, maar zijn nog meer geïnteresseerd in de resultaten die we ermee kunnen behalen voor onze klanten. We ondersteunen niet alleen bij het productontwerp en de productie, maar kijken juist ook naar het marketingaspect. We helpen Vobra bij het opzetten van premium campagnes rondom het voerbakje en bekijken de mogelijkheden om de ‘oer-Hollands’-lijn in de toekomst door te trekken naar andere producten. Daarmee bouwt Vobra aan het merk CaroCroc en maakt het van haar klanten echte ambassadeurs van hun dierenvoeding. Kat in ‘t (voer)bakkie!